Conclusie N-VA Diksmuide na het lezen van het 86-puntenplan

Op 25 september 2019

Evaluatie van het beleidsplan 

Zo’n 11 maanden na de verkiezingen kregen de Diksmuidelingen eindelijk te zien wat de nieuwe meerderheid de volgende 6 jaar van plan is. 86 acties werden voorgesteld. Sommige punten zijn concreet, andere zijn erg vaag en onduidelijk hoe ze gerealiseerd zullen worden. 


Er staan goede zaken in en ook punten die N-VA op de gemeenteraadsagenda zette. 
Horecazaken stimuleren om ook streekproducten aan te bieden, acties tegen zwerfvuil en meer groen in de stad, aanleg waterbuffers, nieuwe evenementen- en tennishal, zomerschool voor anderstaligen… Het spreekt voor zich dat we deze initiatieven voluit (blijven) steunen.


Maar helaas blinkt de optelsom van de actiepunten uit in een gebrek aan ambitie, visie en creativiteit. En wat vooral opvalt zijn de zaken die er niet instaan. Geen woord over het verhogen van de fietsveiligheid in de binnenstad. De “bijkomende” fietspaden zijn vooral reeds lopende dossiers en voor de andere verstopt de nieuwe coalitie zich onder de paraplu ‘afhankelijk van andere overheden’. Het nijpend tekort in de kinderopvang wordt compleet genegeerd. Van de verlaging van de belastingen, toch een duidelijke verkiezingsbelofte van zowel CD&V als Idee Diksmuide, geen spoor. De initiatieven om het centrum meer leven in te blazen lijken ons ruim onvoldoende. 


Het schooljaar is pas begonnen en nu al moeten we het schepencollege met een herexamen terugsturen. In de laatste maanden van dit jaar moeten de plannen verder uitgewerkt worden en moeten er budgetten aan gekoppeld worden. Hopelijk biedt dit de mandatarissen van CD&V en Idee Diksmuide voldoende tijd om hun plannen bij te sturen. N-VA Diksmuide blijft alvast bereid om constructief mee te werken om van Diksmuide alsnog een krachtige, levendige stad te maken.

 

Koen Coupillie

Voorzitter N-VA Diksmuide

 

'86 acties voor 8600': https://www.diksmuide.be/nieuwsdetail/4722/bestuursakkoord-is-er-86-acti...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is