Lokaal beleid

Het is de schuld van de vluchtelingen!

Dit was de reactie op de zeer slechte score - 5,2/10 - van burgemeester Laridon en haar bestuur in de peiling van Het Nieuwsblad.

De asielzoekers zijn nog niet aangekomen of ze worden al misbruikt om 9 jaar zwak beleid achter te verstoppen. Wat een schitterende bliksemafleider heeft onze burgemeester in hen gevonden. De winkelstraat die leeg loopt, de gebrekkige communicatie met de bevolking, druggebruik en kleine misdrijven die niet ha...rd genoeg aangepakt worden, de chaos bij wegenwerken, dossiers die blijven liggen, het bedrog van de inspraak bij de nieuwe Grote Markt, het stilstaande verkeer … Zouden dit niet de ware redenen zijn waarom de burgemeester en haar bestuur zo’n slechte score krijgt bij de enquête van Het Nieuwsblad?
Niet enkel de asielzoekers worden met de vinger gewezen. Het is natuurlijk ook de schuld van de Vlaamse Regering! En zelfs de politie krijgt een veeg uit de pan. Als ik mij niet vergis is onze burgemeester voorzitter van het politiecollege en dus baas van onze politiezone.
Wie is hier dan verantwoordelijk?
Het is heel jammer dat dit signaal van de bevolking blijkbaar niet tot de juiste inzichten leidt. Drie jaar geleden was een score van 5,6/10 ook al dramatisch en toen was er van asielzoekers in Diksmuide nog geen sprake. Het is natuurlijk makkelijker om een zondebok te vinden om de echte problemen te verdoezelen, dan om het eigen beleid kritisch te evalueren en er de nodige lessen uit te trekken.

Koen Coupillie
Fractieleider N-VA Diksmuide