Er hangt een donkere wolk boven de Maria Doolaeghestraat...

Op 12 september 2017

3 maanden, zo lang zullen de werken aan kruispunt “Stragier” en de Maria Doolaeghestraat duren. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje door Diksmuide. 

Sinds vorige week bereiken ons onheilspellende berichten dat één van de belangrijkste verkeersassen van Diksmuide voor maar liefst 3 maanden afgesloten zal zijn. In het stadhuis blijft het stil. Tot hier dus de transparantie en communicatie met de bevolking waarmee burgemeester en schepenen zich zo graag op de borst kloppen. Geen woord in de pers en op werkenaandiksmuide.be, de plaats waar elke Diksmuideling gemakkelijk zou moeten vinden waar de werken zijn.

Het moet toch mogelijk zijn om maanden voordien een planning op te maken zodat de inwoners en zeker de handelaars rekening kunnen houden met de voorziene hinder. Zeker voor de handelaars in de buurt is dit plotse nieuws een catastrofe! Hun producten zijn vaak al weken of maanden voordien besteld. Wat moeten zij nu doen met de verse producten, de nieuwe collecties, de reeds bestelde goederen die blijven binnenkomen?

Een krachtdadig stadsbestuur zou zorgen voor een goede planning en zou op zoek gaan naar alternatieven of manieren om de werken te versnellen. Hoe komt het dat dit in andere steden wel kan? Heeft het stadsbestuur al eens onderzocht of het mogelijk is om ook ’s nachts te laten doorwerken?

Onze handelaars en inwoners verdienen beter!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is