Hou de spoorovergang Warestraat open!

Op 6 juni 2022

Samen met de Esenaars willen wij de overgang van de Warestraat redden. De plannen die gemaakt worden door Stad Diksmuide, NV Infrabel en Provincie West-Vlaanderen zijn een streep door Esen. Zij willen de spoorovergangen Warestraat, Amphoek en Stokerijstraat sluiten. Het blijft ook nog onzeker of de Hooiweg open kan blijven.

De veiligheid van de Vladslostraat komt in het gedrang, met voornamelijk een moeilijke zichtbaarheid door de vele bochten en in- en uitrijdend (landbouw)verkeer. Daarnaast hebben de plannen een grote impact op het milieu en de landbouw. Men voorziet veel meer verharding in het overstromingsgebied dan eigenlijk nodig geacht. Het financiële kostenplaatje van dit hele project is groot. Men moet heel wat zaken gaan onteigenen, aanleggen en aankopen. Het laatste moeilijke item dat we nog willen aanhalen is de bereikbaarheid van onze mooie broeken. De bereikbaarheid van de broeken wordt in de plannen verder verlegd. Alsook wordt er dus ‘geknipt’ in de wandelroute Bethoosterse Broeken.

Wij willen samen met jullie steun naar het gemeentebestuur, Infrabel en de provincie trekken. Steun de Esenaars en teken nu. Hopelijk kunnen wij met N-VA Diksmuide een handje toesteken.

Namens, het bestuur N-VA Diksmuide

Via volgende link kan u de petitie tekenen: https://petitie.be/petitions/hou-de-spoorovergang-warestraat-open?locale...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is