Jammer, doodjammer!

Op 14 maart 2016

Jammer, doodjammer!

De tsunami aan tussenkomsten en publieke oproepen rond het thema van de Grote Markt hebben alvast één ding bewezen…. het participatieproces en de communicatie heeft grandioos gefaald!
En dat is eigenlijk ook wel normaal, want het was ook geen participatieproces, het was door een professioneel communicatiebureau georkestreerd sturend proces.
En we moeten eerlijk zijn, alvast dit bureau heeft zijn job schitterend gedaan....
En toch hebben alle verkozen politieke partijen, aangevuld met GROEN, zich van dag één in de stuurgroep geëngageerd.
En duidelijk niet om de zaak te saboteren, wel integendeel, het was zoeken naar een goed compromis want iedereen had zijn eigen accenten, wat trouwens ook vrij normaal is.
Maar het verliep stroef…de indruk dat er eigenlijk achter de schermen al wel één en ander “beslist” was, was nooit ver weg.
Want waar blijven op vandaag de échte berekende en beloofde antwoorden van het erg goed betaald studiebureau op al de héél concrete vragen van o.a. collega Bert Laridon?
Is dat dan werkelijk zo moeilijk? Of is het van niet-willen?
Of zou het eventueel ook kunnen zijn dat Bert gewoonweg gelijk heeft?
Dat is dan politiek natuurlijk erg vervelend voor een aantal beleidsmensen die eigenlijk in hun denkpatroon al lang geleden alles beslist hadden, maar daar heeft de burger geen boodschap aan.
Het gaat over de toekomst van Diksmuide in de volgende decennia!
Maar één kiesbelofte zal in ieder geval ingelost worden…er zal inderdaad in 2018 zonder hoge hakken over (een gedeelte) van de vernieuwde Grote Markt kunnen gestapt worden…en ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat dit voor sommigen eigenlijk al meer dan voldoende is.

Jammer, doodjammer!

Bart Verbrugghe
N-VA Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is