Stand van zaken: kwartring Diksmuide

Op 15 november 2017

N-VA Diksmuide vroeg aan het kabinet van Minister Weyts de huidige stand van zaken van het dossier van de kwartring die de Kaaskerkestraat met de Woumenweg moet verbinden en zo de verkeersproblematiek in Diksmuide moet helpen verzachten. N-VA Diksmuide kreeg onderstaand antwoord:

1. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt momenteel aan de opmaak van de uitvoeringsplannen.

2. Alle onteigeningen zijn gerealiseerd.

3. Het archeologisch sleuvenonderzoek op het tracé van de omleidingsweg is uitgevoerd en behalve wat resten van bunkers en munitie werd er niks opzienbarends gevonden. Onroerend Erfgoed heeft wel bijkomend onderzoek voorzien, maar daarmee moeten we wachten tot wanneer de omgevingsvergunning verleend is.

4.Het dossier voor de omgevingsvergunning is in opmaak en zal vermoedelijk in het voorjaar 2018 aangevraagd worden. Zodra die vergunning verleend wordt, kan AWV starten met deaanbestedingsprocedure voor de uitvoering van de eerste fase van de werken. In de loop van 2018 zal ook het kennisgevingsmoment plaatsvinden en worden de bewoners uitgenodigd om de detailplannen in te kijken.

De start van de eerste fase van de werken hangt af van de afhandeling van alle procedures. Een precieze timing kunnen ze nog niet geven. Vermoedelijk is de eerste spadesteek voor 2019. Eerst moeten bovenstaande procedures afgerond zijn, inclusief gunningsprocedure. Pas wanneer het kennisgevingsmoment zal plaatsvinden, kunnen zij de eigenlijke grondplannen openbaar maken. 

N-VA Diksmuide is er van overtuigd dat Minister Weyts er alles aan zal doen om deze kwartring zo snel mogelijk te realiseren. Na jaren van stilstand en al dan niet bewuste blokkering zien we eindelijk een duidelijke vooruitgang in het dossier.

 

 

Koen Coupillie

Voorzitter N-VA Diksmuide

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is